Je nieuwe U-Pas fiets

Bikemen is een van de fietsenwinkels (in Kanaleneiland) waar je een nieuwe fiets kunt kopen met je U-Pas.

 

Wij zoeken voortdurend naar modellen die aantrekkelijk zijn voor gebruikers van de U-Pas. Enkele voorbeelden.

Merk Budget Hollandia
Type Omafiets zwart RN1 Royal Dutch omafiets zwart RN1 (of wit)
Wielmaat 28 inch 28 inch
Meer info
Prijs € 224 € 269
Eigen bijdrage bij maximaal gebruik U-Pas € 44 € 89

Je kunt natuurlijk ook een ander model uit ons assortiment kiezen. Je eigen bijdrage is dan wel anders (we mogen niet meer dan maximaal de eerste € 180 declareren bij de U-Pas).

Wij verkopen ook tweedehands fietsen, maar niet met de U-Pas regeling.

Wat is de U-pas?

De U-pas is een gratis meedoen-pas voor mensen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Met de U-pas kan het hele gezin meedoen aan sportieve en culturele activiteiten. Ook zijn er bijdragen voor schoolkosten van kinderen. U-pashouders hebben een persoonlijk budget, dat zij kunnen gebruiken om deel te nemen aan sportieve en culturele activiteiten bij verenigingen of organisaties die bij Bureau U-pas zijn aangesloten.

Het U-pasbudget voor U-pashouders van 18 jaar of ouder is in Utrecht € 120. U-pashouders van 18 jaar en ouder in de overige gemeenten ontvangen een budget van € 100. Het budget is te besteden aan alle activiteiten binnen het U-pasaanbod. 

Voor kinderen van 0 tot en met 17 jaar in De Bilt, Stichtse Vecht, IJsselstein en Houten bedraagt het budget € 225 of meer. Het bedrag kan worden besteed aan sportieve - en culturele activiteiten en aan schoolactiviteiten. Kinderen in Utrecht kunnen gebruik maken van het U-pas Kindpakket. 

Fiets

Utrechtse kinderen van 4 jaar en ouder mogen binnen het U-pas Kindpakket een fiets kopen. Dit mag één keer per vier jaar bij geselecteerde fietsenwinkels, voor een bedrag tot maximaal €180 (zelf bijbetalen is mogelijk).

Belangrijk: geldigheid U-pas

Elke U-pas heeft een geldigheid. De U-pas van 2017-2018 is geldig tot 1 juli 2018. Daarom is het alleen mogelijk om een declaratie in te dienen voor een activiteit binnen deze termijn.

Meer informatie: https://u-pas.nl/kindpakket.html

De hoogte van het U-Pas Kindpakket hangt af van de leeftijd van het kind.

Denk goed na waar je het U-Pas Kindpakket voor gebruikt

Met het U-Pas Kindpakket kun je meer kiezen. Maar let op! Meer keuzevrijheid betekent ook dat je goed moet bedenken waar je het U-Pas Kindpakket dat jaar voor nodig hebt. Een nieuwe fiets kopen betekent misschien dat er geen geld over blijft om je kind naar een sportschool te laten gaan. Denk daarom goed na waarvoor je het U-Pas Kindpakket gebruikt.

Rekenvoorbeeld

Stel je kind gaat naar de eerste klas van het vmbo. Het U-Pas Kindpakket bestaat dan uit €575. Je kind heeft een laptop en een fiets nodig, maar wil ook nog naar de boksschool. Hoeveel blijft daar dan nog voor over?
In dit voorbeeld kost de laptop € 200 en een fiets € 180. Dit betekent dat je dat jaar nog € 195 binnen het U-Pas Kindpakket voor andere activiteiten kunt gebruiken, bijvoorbeeld voor de boksschool.